Şahap Kavcıoğlu'nun Erdoğan'ı kızdıracak yazısı!

Şahap Kavcıoğlu'nun Erdoğan'ı kızdıracak yazısı!

Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Şahap Kavcıoğlu'nun 2 Mart'ta yazdığı köşe yazısında 128 milyar dolarlık rezervin ne olduğunun açıklanmasının yararlı olacağını söylediği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Şahap Kavcıoğlu'nun 2 Mart'ta yazdığı köşe yazısında 128 milyar dolarlık rezervin ne olduğunun açıklanmasının yararlı olacağını söylediği ortaya çıktı.

Merkez Bankası'nın başına geçmeden önce Yeni Şafak'ta köşe yazarlığı yapan Kavcıoğlu'nun 2 Mart'ta yazdığı yazıda şunları söyledi:

"Geçen haftanın önemli konularından biri de muhalefet tarafından tekrar gündeme getirilen Merkez Bankası rezervlerinin neden eksiye düştüğü ve bu rezervlerin ne olduğu konusuydu.

Aslında bu konunun TCMB tarafından açıklanması yararlı olurdu. Ancak TCMB’den bir açıklama gelmeyince, sanki bu konuşulan 130 milyar dolar bir yerlere uçtu gitti gibi algılanıyor. Tabii muhalefet de siyasi olarak bir şey bulmuş gibi bunu gündemde tutmaya çalışıyor.

Öncelikle belirtmem gerekir ki TCMB rezervleri bir ekonomik olaydır. Siyasi bir durum değildir. İkincisi döviz rezervleri hakkında analiz yaparken, dünyanın her yerinde tüm merkez bankalarının rezervleri brüt olarak izlenir; net olarak değil."

287683-828x1410.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.