Sabah yazarı yine Berat Albayrak'ı andı: Piyasa aktörlerinin AK Parti'yle hesaplaşması bitmek bilmiyor

Sabah yazarı yine Berat Albayrak'ı andı: Piyasa aktörlerinin AK Parti'yle hesaplaşması bitmek bilmiyor

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın "At izi, it izine karıştı" sözlerini anımsatarak 'piyasa aktörlerinin AKP hükümetiyle hesaplaşmasının bitmek bilmediğini' ileri sürdü.

Görevde bulunduğu dönemde Türkiye ekonomisindeki yapısal sorunlara herhangi bir çözüm getirememesinden dolayı muhalefetin eleştirileriyle karşılaşan ve Kasım 2020’de Instagram hesabında yaptığı paylaşımda istifa eden eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın "At izi, it izine karıştı" sözü bir kez daha gündeme geldi.

Sabah gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu, bu vesileyle Albayrak'ı 'yad ettiği' yazısında "Her yeni veri ekonomiye ilişkin beklenti ve tahminleri güncellemeyi gerektiriyor. İşin esasına girmeden önce piyasa aktörlerinin AK Parti Hükümeti ve Cumhur İttifakı ile bitmek bilmez hesaplaşmasının altını bir kez daha çizelim" sözleriyle iş dünyasını hedef aldı. 

'KASTİ BİR SÜREÇ BU'

Müderrisoğlu, "Nedeni gayet belli. Kulakları çınlasın, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat  Albayrak, görevden affını isterken 'At izinin, it izine karıştığını' vurgulamıştı. Albayrak'ın kastettiği izlerin kapsamı, bugünkü şartlarda da geçerliliğini koruyor" ifadesini kullandığı yazısında şunları kaydetti:

"Kişileri yıldırmaya, kurumları yıpratmaya, milletin moralini bozmaya, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı iktidardan etmeye odaklı, kasti bir süreç bu."

SABAH YAZARI, TÜSİAD'I MI KASTEDİYOR?

Yakın zamanda Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında 'dış politikadaki görüş farklılıkları' nedeniyle tartışma yaşanmıştı. 

Erdoğan, Türkiye’nin NATO’yla Finlandiya ve İsveç ihtilafı konusunda kendisini eleştiren TÜSİAD Başkanı Orhan Turan’a ”Sen çıraksın. Önce haddini bileceksin, iktidara ders vermek kim siz kimsiniz” diye seslenmiş; ardından şunları söylemişti:

"Eğer TÜSİAD bu gidişiyle devam ederse bu iktidarın kapısını hiç çalmasın. CHP size ne diyorsa o ağızla konuşuyorsunuz. Sizden önceki ağababalarınız da böyle konuşuyordu, siz de aynı şekilde konuşuyorsunuz. Öyleyse bu kapı, yerli ve milli duruş sergileyene açıktır, yerli ve milli duruş sergilemeyene kapalıdır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.