Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan Borsa İstanbul tahmini: Ama Şartlarım çok önemli...

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan Borsa İstanbul tahmini: Ama Şartlarım çok önemli...

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Borsa İstanbul'a ilişkin dikkat çeken tahminde bulundu ve önerilerini sıraladı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,77 değer kazancıyla 8.090,90 puandan tamamladı.

Bugün piyasaların açılışında BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 51,16 puan ve yüzde 0,63 değer kazanarak 8.142,06 puana çıktı.

Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,92 ile metal ana sanayi olurken, en çok kaybettiren yüzde 0,32 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

"POZİTİF AYRIŞACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Piyasalarda gözler Merkez Bankası faiz kararına çevrilirken, sosyal medya hesabından Borsa İstanbul'a ilişkin öngörülerini paylaşan Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

"Ben de Türkiye'de eğer Merkez Bankası yaptığı doğrulara devam ederse, üstüne yapısal reformlar gelirse aynı şekilde Türk borsasının pozitif ayrışacağını düşünüyorum. Ama Şu ana kadar ki BIST 100 performansı berbat. İnsanları çok oyaladı. Dolar bazında korkunç kötü."

Ancak dediğim doğrulara devam edilirse o zaman Ümitliyim, gelecek geçmişten daha iyi olur" diyen Demirtaş, "Ama Şartlarım çok önemli... Bu perşembe Merkez Bankası'nın doğrulara devam edeceğini umuyor ve düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.