MÜSİAD Başkanı: 'İsrail'le her ticaret Yahudi iş adamlarıyla yapılıyor anlamına gelmez'

MÜSİAD Başkanı: 'İsrail'le her ticaret Yahudi iş adamlarıyla yapılıyor anlamına gelmez'

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, "üyelerinin İsrail devletiyle 7 Ekim'den bu yana ticaretini artırdıklarına ve orada bu zulüm yaşanırken para peşinde koştuklarına" dair iddialara ilişkin, "Oraya yapılan her ihracat Yahudi iş adamları ile yapılıyor anlamına gelmez. Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin davası bizim kırmızı çizgimizdir, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Genç MÜSİAD tarafından "Global Harmony" temasıyla düzenlenen 8. Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi'nde (UGiK) yaptığı konuşmada İsrail'le yürüttükleri ticaretten bahsetti.

İsrail'le devam eden ticaretlerine yönelik eleştirilere yanıt veren Asmalı, yapılan ticareti kabul etti. MÜSİAD olarak, Türkiye'de ve Filistin başta olmak üzere Müslüman dünyasında imkanları ölçüsünde çeşitli yardım faaliyetleri gerçekleştirdiklerini öne süren Asmalı, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bizi karalamaya çabalıyorlar'

"Fakat son zamanlarda görüyoruz ki yaptığımız tüm yardımları veya kampanyaları karalama yönünde birtakım çabalar var. Dolayısıyla, MÜSİAD ve üyelerini töhmet altında bırakan çeşitli söylemler ortaya çıkıyor. 'Üyelerimizin İsrail devletiyle 7 Ekim'den bu yana ticaretini artırdıklarına ve orada bu zulüm yaşanırken para peşinde koştuklarına' dair iddialar var. Filistin'de 10 milyona yakın, Yahudi işgali altında yaşayan Filistinli kardeşlerimiz var, dolayısıyla oradaki bütün yardım gemileri, ihtiyaçlar tamamen Filistin'in kontrolünde bölgeye giriyor, Filistinli tüccarlar orada iş yapmaya, oradaki halkın ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyor.

Oraya yapılan her ihracat Yahudi iş adamları ile yapılıyor anlamına gelmez. Bunun yanında bizler MÜSİAD olarak Yahudi iş adamları ile yapılan ticareti etik bulmadığımızı, bunu yapan iş adamlarımız varsa bunlara katılmadığımızı bir kez daha ifade ediyorum. Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin davası bizim kırmızı çizgimizdir, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ülkemizdeki samimi ve iyi niyetli gençleri Filistin davasına sahip çıkmaya teşvik ediyor, bu yolda destekliyoruz. "

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.