Milli Eğitim Bakanı Tekin: Her öğrenci yılda en az 40 saat sosyal sorumluluk projelerinde yer alacak

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Her öğrenci yılda en az 40 saat sosyal sorumluluk projelerinde yer alacak

Milli Eğitim Bakanı Tekin, her öğrencinin yılda en az 40 saat sosyal sorumluluk projelerinde yer alacağını söyledi ve "Öğrencilerimiz toplumsal hayatın bir parçası, topluma uyum sağlamış birer bireyler olarak yetişsin diye bu tür değişiklikler yaptık" dedi.

İlkokul çağındaki öğrencilere tiyatro gösterileriyle trafik kurallarının öğretilmesinin amaçlandığı "Trafikte Küçük Hata Yoktur" isimli sosyal sorumluluk projesinin tanıtımı, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla Zeytinburnu Fatma Süsligil İlkokulu'nda yapıldı.

Katıldığı etkinlikte her öğrencinin yılda en az 40 saat sosyal sorumluluk projelerinde yer alacağını söyledi. Tekin, "Öğrencilerimiz toplumsal hayatın bir parçası, topluma uyum sağlamış birer bireyler olarak yetişsin diye bu tür değişiklikler yaptık" dedi.

"Bu çocuklar eğer iyi yetişmiyorlarsa hepimizin sorumluluğu var"

Velilere seslenen Bakan Tekin, "Bu çocuklar eğer iyi yetişmiyorlarsa hepimizin sorumluluğu var. Sizden istirhamım, toplumsal yapıda sorumlu olan insanlar, aileler, veliler, anne babalar, STK'lar olarak bizim de sorumluluğumuzu yerine getirmemiz. Bu da bu anlamda bu sorumluluk sürecinin bir parçası. değerlendirmesinde bulundu.

Projeye destek veren Trafikte Ortak Akıl Derneği Başkanı Mustafa Ilıcalı da projenin tüm Türkiye'yi kapsadığını belirterek, kalıcı bilinci küçük yaşlarda kazandırmak gerektiğini anlattı. Konuşmaların ardından Bakan Tekin, proje kapsamında okul bahçesinde öğrencilere verilen trafik eğitimini izledi. Proje tanıtımına, anne ve babasını trafik kazasında kaybeden iş insanı Acun Ilıcalı da katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.