Millet bahçesinin maliyeti Meclis bütçesini aştı

Millet bahçesinin maliyeti Meclis bütçesini aştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim vaadi olarak "Anneler; alacaksınız çoluğunuzu çocuğunuzu yanınıza, gideceksiniz Millet Bahçesi'ne orada onlarla beraber yatıp yuvarlanacaksınız" sözleriyle duyurduğu millet bahçelerinin maliyeti yılın ilk yarısında 3.7 milyar lira oldu. Böylelikle millet bahçelerinin maliyeti Meclis bütçesini aştı.

TOKİ'nin ihale kayıtlarına göre ocak ayı ve 17 Haziran arasında 23 millet bahçesi sözleşmesi imzalandı. Buna göre yılın ilk yarısında millet bahçelerinin maliyeti 3.7 milyar lira oldu. Ayrıca yalnızca İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin maliyeti 2 milyar 174 milyon lira olacak. Millet Bahçesi için 83 milyon 258 bin TL'lik sözleşme imzalandı.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; sadece İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin maliyeti 2 milyar 174 milyon lira olurken, TOKİ ile Rumelihisarı Millet Bahçesi için 149 milyon 320 bin TL, Kumbaba Millet Bahçesi için 130 milyon TL ve Malatya Yeşilyurt Millet Bahçesi için 83 milyon 258 bin TL'lik sözleşme imzalandı.

2022'nin ilk altı ayında sözleşmeleri imzalanan diğer millet bahçeleri ise şu şekilde:

  • Ağrı Murat Nehri: 205 milyon TL
  • Bitlis: 94 milyon 123 bin TL
  • İstanbul Silivri: 53 milyon 320 bin TL
  • İstanbul Bayrampaşa: 77 milyon 222 bin TL
  • Tokat: 53 milyon 25 bin TL n
  • Ankara Keçiören: 92 milyon 929 bin TL.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.