Kulis: Sadece 3 milyon emekli için maaş artışı gündemde

Kulis: Sadece 3 milyon emekli için maaş artışı gündemde

Üzerinde uzlaşma sağlanan metnin, sadece en düşük emekli maaşı alan 3 milyon kişiyi ilgilendireceği ve maaşların 12 bin liraya çıkacağı iddia ediliyor.

Emekli maaşlarıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Son kulis bilgilerine göre, hükümet 10 bin TL olan en düşük emekli maaşını 12 bin TL'ye çıkartmaya hazırlanıyor. Bu artıştan sadece 3 milyon emeklinin yararlanacak olması ise tartışmaları beraberinde getiriyor...

Gazete Pencere'den Nuray Babacan'ın haberine göre, sadece yaklaşık 3 milyon emeklinin maaşı 12 bin liraya çıkartılacak ve kademeli artış yapılmayacak. Sadece en düşük maaş alan emeklilere ilişkin düzenleme, yüksek prim ödeyenlerin cezalandırılması anlamına gelecek.

Nuray Babacan, maaşlarla ilgili son girişimin perde arkasını şöyle aktardı:

"(...) Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘sınırlı kalmak kaydıyla’ Mehmet Şimşek ve Vedat Işıkhan’dan ortak çalışma yapmalarını istedi. Etki analizi içeren kapsamlı bir çalışma yapıldı. Yapılan çalışma dün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a sunuldu. Toplantının sonuçları AKP Grubu'na iletilecek.

Üzerinde uzlaşma sağlanan metnin, sadece en düşük emekli maaşı alan 3 milyon kişiyi ilgilendireceği ve maaşların 12 bin liraya çıkacağı belirtiliyor. Kapsamın genişlemesi, kademeli olarak diğer emekli maaşlarına yansıtılması düşünülmüyor. Bu durumun ciddi bir tartışma yaratacağı yüksek prim ödediği halde asgari prim ödeyen bir apartman görevlisiyle yaklaşık aynı maaşı alacak eğitimli kesimin isyan edeceği belirtiliyor.

Düzenleme, TBMM tatile girmeden halen çalışmaları süren torba yasa tekliflerinden birinin içine konulacak. Sınırlı maaş artışı, Meclis tatile girmeden yasalaşmış olacak. Düzenleme emekli aylıklarının ödenme takviminden sonra yasalaşırsa aradaki fark daha sonra hesaplara yatırılacak."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.