Kredi kartı olanlar bunu görünce şaşırmasın! Bankalara bayram sonu talimatı

Kredi kartı olanlar bunu görünce şaşırmasın! Bankalara bayram sonu talimatı

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısı için kritik döneme girildi. Ramazan Bayramının ardından bankalar harekete geçti.

Milyonlarca yurttaş nakit sıkıntısı çektiği için ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kredi kartlarına sarılıyor. Ancak enflasyondaki tırmanış, kredi kartı limitlerine de yansımaya başladı. Bankaların bayram sonrası için talimat aldı. Peki önümüzdeki günlerde kredi kartı kullanıcılarını hangi sürprizler bekliyor?

kredi-karti-online-alisveris-alisveris-a-1924438.jpg

BANKALARA BAYRAM SONRASI İÇİN TALİMAT

Aylık gelir ile kredi kartı limitlerindeki orantısızlık, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nı (TCMB) harekete geçirdi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) iletilen çalışmalar neticesinde bankalara bayram sonrası için talimat verildi.

64fa435786b24a59dcefcaf9.webp

BORÇLAR ARTINCA PİYASALARIN BEKLEDİĞİ SOĞUMA OLMADI

Kredi kartı limitlerinin yüksek olması sonucunda ekonomi yönetimi zora girdi ve ülke nüfusunun borcu da artmaya başladı. Piyasaların istenilen düzeyde soğuması gerçekleşmedi. Sonuçlar beklenen gibi olmayınca da TCMB yeni bir karara imza attı.

banka-karti-ile-kredi-karti-arasindaki-farklar-nelerdir.jpg

KREDİ KARTLARININ FAİZ ORANLARI ARTTI

kamusonhaber'in aktardığına göre ilk olarak 16 Mart tarihli Resmi Gazete tebliği ile kredi kartlarından nakit avans çekimi için belirlenen yüzde 4.42 oranındaki faiz yüzde 5'e çıkarıldı. Kısıtlama kararı sonrasında ikinci bir tebliğ de 6 Nisan tarihinde geldi. Böylece tüm kredi kartlarının faiz oranları arttı. Yine de kredi kartı kullanımının önü alınamayınca bazı değişikliklere gidilmesi söz konusu olmaya başladı.

kart12.webp

MASADAKİ KONU 'LİMİT DEĞİŞİKLİĞİ'

Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yeni adımlar atma hazırlığına girişti. Milyonlarca kart sahibini etkileyecek limit değişikliği gündeme geldi.

uc-kamu-bankasindan-kredi-karti-komisyonlarinda-indirim-karari-1708161446-4995.webp

Öne sürülen bilgilere göre Bakanlık ve TCMB, BDDK’ya yeni bir rapor gönderdi. Böylece bayram sonrası tüm bankalara talimat gideceği konuşulmaya başlandı.

kredi-karti-faizlerinde-degisiklik-olmayacak-16877713-5430-amp.jpg

AYLIK GELİRİN 4 İLA 8 KATI KREDİ KARTI LİMİTİ

Talimatlara göre kredi kartlarında limit değişikliğine gidilecek. Kart limitlerinin aylık gelirin 4 ve 8 katı olarak belirlenmesine olanak tanınacak. Öte yandan kart limitlerinde findeks kredi notuna verilen önemin artması da bir diğer kriter olacak. Böylece atılan adımlar sonucunda, kart limitleri aylık gelirinin çok fazla katı olan kişilerin limitleri düşecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.