Kredi kartı borcu olanların başı ağrıyacak

Kredi kartı borcu olanların başı ağrıyacak

Kredi kartı kullananların canını yakacak değişiklikler için geri sayıma geçildi. Kredi kartları için yeni düzenleme geliyor. Peki seçenekler neler?

Ekonomik kriz nedeniyle birçok gıda ve hizmet ürününün fiyatları bir hayli arttı. Vatandaşın da alım gücü azalınca çare ihtiyaç kredileri ve kredi kartları ile alışveriş yapmak oldu. Bugün milyonlarca vatandaş ihtiyaçlarını, isteklerini karşılamak için kredi kartı ile alışveriş yapıp faizle ve taksitlerce borca giriyor. Alınan ürün fiyatının taksitle aylık olarak daha az bir rakama gelmesi vatandaşları bu yönteme teşvik ediyor. Ancak her geçen gün, ay borçlar katlanıyor. 

106563673-1591201514028gettyimages-1195222165.jpeg

Hükümet ise kredi kartları için yeni düzenleme hazırlığı içinde. Merkez Bankası'ndan henüz resmi bir açıklama gelmemiş olsa da, kart kullanımındaki artışın üzerine düşünülen çeşitli önlemler konuşuluyor. Bu önlemler arasında faiz artışı, kart limitlerinde azaltma ve nakit çekimine sınırlama getirme gibi seçenekler bulunuyor.

business-online-shopping-concept-people-shopping-pay-by-credeit-card-1421-100.jpg

Uzmanlar, kart düzenlemelerinin olmazsa olmazlığını vurgularken, uygulama aşamasında ekonominin de dikkate alınması gerektiğini belirtiyor. Birden çok düzenleme seçeneği bulunsa da, bunların aşamalı olarak hayata geçirilmesi öneriliyor. Peki kredi kartları ile ilgili hangi düzenlemeler öngörülüyor?

close-up-images-multiple-credit-card-handsets-1150-16364.webp

KREDİ KARTLARINDA YAPILMASI BEKLENEN DEĞİŞİKLİKLER

Faiz Artışı:

Kart borçlarını ödeyemeyen vatandaşlar için faiz artışı, mali sorunların daha da büyümesini engelleyebilir. Son ödeme tarihini kaçırmamak ve asgari ödemeyi aşmak, faiz ödemelerinden kaçınmada önemli bir rol oynayabilir.

close-up-image-woman-paying-with-credit-card-cafe-1150-18764.webp

Limit Azaltma:

Kart harcamalarındaki kontrolsüz artış, limitlerin azaltılmasını gündeme getiriyor. Enflasyona bağlı olarak artan maaşlar, limitlerdeki artışa sebep oldu; ancak bu durum, tasarrufsuz harcamalara neden oldu. Limit azaltımı, kontrollü harcama alışkanlıklarını teşvik edebilir.

cooperation-analyst-chart-professional-paper-economics-1418-47.webp

Asgari Ödemenin Yükseltilmesi:

Bazı kart kullanıcıları, asgari ödeme tutarını takip ederek borçlarını ödemeyi erteleyebilir. Asgari ödeme tutarında bir artış, borçların daha hızlı kapatılmasına yardımcı olabilir.

credit-card-visa-master-card-background.jpg

Nakit Çekimin Sınırlanması:

Kredi kartlarından nakit çekmek, faiz ödemelerini beraberinde getiriyor. Nakit çekime getirilecek sınırlama, kullanıcıları kontrollü harcamaya teşvik edebilir ve faiz maliyetini azaltabilir.

ekran-goruntusu-2024-01-07-130334.png

Taksitlerin Azaltılması ya da Kaldırılması:

Taksitli alışverişler, özellikle internet üzerinden sıkça tercih ediliyor. Ancak bu uygulama, kart borçlarını artırabilir. Taksitlerde sınırlama veya bazı ürünlerde taksit kaldırma, kart kullanımını daha sürdürülebilir hale getirebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.