Konut fiyatlarında tarihi rekora ulaşıldı

Konut fiyatlarında tarihi rekora ulaşıldı

Merkez Bankası, ocak ayına ilişkin konut fiyat endeksini yayımladı. Endeks yıllık bazda yüzde 77,4 artarak tarihi zirveye yükseldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Ocak ayı konut fiyat endeksi verisini açıkladı. Buna göre, Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi (KFE) ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 13,1 oranında artarak 279,7 seviyesinde gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 77,4 oranında artan KFE tarihi zirveye yükseldi. Fiyat endeksi aynı dönemde reel olarak yüzde 21,2 oranında artış gösterdi.

EN ÇOK ARTIŞ İSTANBUL'DA

İstanbul, Ankara ve İzmir’in konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 2022 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre, sırasıyla 14,1, 12,5 ve 13,6 oranlarında artış gözlendi.

Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 83,5, 73,5 ve 73,1 oranlarında artış gösterdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.