İstanbul'da akaryakıt zammı kuyruğuna giren vatandaş: "Artık araba kullanmak gelmiyor içimden"
Zam öncesi aracına yakıt almak için kuyruğa giren bir vatandaş, “Bizi daha neler bekliyor bilemiyorum. Üçüncü petrole girmeye çalışıyorum, yakıt alacağım alamıyorum, sıradan, kuyruktan. Artık araba kullanasım gelmiyor” dedi.
Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litresine 1 lira 61 kuruş, motorinin litresine ise 1 lira 51 kuruş zam yapılacağının duyurulması üzerine İstanbul’da bazı benzin istasyonları önünde araç kuyrukları oluştu. Zam öncesi aracına yakıt almak için kuyruğa giren bir vatandaş, “Bizi daha neler bekliyor bilemiyorum. Üçüncü petrole girmeye çalışıyorum, yakıt alacağım alamıyorum, sıradan, kuyruktan. Artık araba kullanasım gelmiyor” dedi.
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’ndan (EPGİS) yeni zam açıklaması geldi. Açıklamaya göre, bu gece yarısından itibaren uygulanmak üzere benzinin litre fiyatına 1 lira 61 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 1 lira 51 kuruş zam uygulanacak. Zam haberini alan vatandaşlar ise İstanbul’un farklı semtlerinde benzin istasyonlarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Şişli Mecidiyeköy, Beşiktaş Levent ve Ataşehir'deki akaryakıt istasyonlarda, benzin ya da motorin almak için metrelerce araç kuyruğu oluştu. Kuyruklardan bunalan vatandaşlar, farklı akaryakıt istasyonu arayışına girdi.
“ARTIK ARABA KULLANASIM GELMİYOR”
Zamlar uygulanmadan önce aracına yakıt almak için Mecidiyeköy’deki bir benzin istasyonu önünde oluşan kuyruğa giren Mehmet Gülen adlı vatandaş, ANKA haber Ajansı'na şunları söyledi:
“Şu anki kuyruk herhalde yeni bir zammın geleceğinin göstergesi. Bizi daha neler bekliyor bilemiyorum. Üçüncü petrole girmeye çalışıyorum, yakıt alacağım alamıyorum, sıradan, kuyruktan. Ne olacak bilemiyorum. Hayırlısı mı diyelim? Artık araba kullanasım gelmiyor. Mecburiyetten olmasa kullanmayacağım arabayı.”
SON BİR AYDA TOPLAM 4 LİRA 41 KURUŞ ZAM
EPGİS tarafından yapılan açıklamaya göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 1 lira 61 kuruş, motorine ise 1 lira 51 kuruş zam uygulanacak. Yeni zamların ardından Ankara'da 15,24 liradan satılan benzinin litresi 16,85 liraya, İstanbul'da 15,15 liradan 16,76 liraya, İzmir'de 15,26 liradan 16,87 liraya çıkacak. Ankara’da ortalama 15,57 liradan satılan motorinin litresi 17,08 liraya, İstanbul'da 15,48 liradan 16,99 liraya, İzmir'de 15,57 liradan 17,08 liraya satılacak.
Son bir ayda gelen zamlarla benzinin litre fiyatı toplamda 4,41 TL artmış oldu.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.