'IBAN’a gönder'de ihbar yağıyor: Maliye kilitlendi

'IBAN’a gönder'de ihbar yağıyor: Maliye kilitlendi

Maliye’nin IBAN hesaplarına yönelik denetiminin ardından, ağır vergi cezasından kurtulmak isteyenler birbirlerini Maliye'ye şikayet etmeye başladı.“İBAN’a gönder” uygulaması en çok perakende satış yapan işletmeler, eğlence yerleri, kafe ve restoranlar ile güzellik merkezlerinde yapıldığı tespit edildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, IBAN üzerinden tahsilat yapanlarla ilgili çalışma ve inceleme başlatınca, İBAN ile ilgili ihbar yağmaya başladı.

Kredi kartı komisyonu ve vergi ödemekten kurtulmak isteyenler “İBAN’a gönder” uygulamasını yaygınlaştırınca Maliye incelemelere başlatmıştı.

Masak devrede

Maliye, gelen şikayetler üzerine kilitlendi. Üstelik ihbarlar sadece bu konuda olmadı. İBAN hesaplarını kiraya verenler, cezalardan kurtulmak için “Haberim olmadan İBAN’ın kullanıldı” şikayetlerinde bulundu. MASAK da konuyla ilgili devreye girdi.

İhbar: Haberim olmadan İBAN'ım kullanıldı

Ekonomim'de yer alan habere göre, hesaplarını işletmelere kullandıranlar ağır cezalardan kurtulmak için kendilerini aklama telaşına düştü. Haberleri olduğu halde, hatta bu işlemden para kazandıkları halde işletmeleri ihbar etmeye başladı. İhbarlar genelde “Haberim olmadan İBAN’ım kullanıldı” şeklinde yapıldı.

Bakanlık denetimlerinde milyarlarca liranın bu yolla işletmelere aktarıldığını belirledi. Dosyaları hem savcılıkları hem de MASAK’a yollamaya başladı. Hesaplarını kullananlar ceza ve soruşturmalardan kurtulmak için işletmelerle yollarını ayırdı.

“İBAN’a gönder” uygulaması en çok perakende satış yapan işletmeler, eğlence yerleri, kafe ve restoranlar ile güzellik merkezlerinde yapıldığı tespit edildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.