Hür-Sen Genel Başkanı Kuruoğlu: “Kamu çalışanlarının feraseti birçok yanlışı düzeltecek”

Hür-Sen Genel Başkanı Kuruoğlu: “Kamu çalışanlarının feraseti birçok yanlışı düzeltecek”

Hürriyetçi Sendikalar Konfederasyonu (Hür-Sen) Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, ağustos ayı enflasyon rakamlarına ve toplu sözleşme sürecine ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

Hürriyetçi Sendikalar Konfederasyonu (Hür-Sen) Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, ağustos ayı enflasyon rakamlarına ve toplu sözleşme sürecine ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

Kuruoğlu, ENAG’ın ağustos ayı enflasyonunu %3,23, yıllık enflasyonu ise %65,49 olarak açıkladığını, TÜİK’in ise aylık enflasyonu %2,04, yıllık enflasyonu %32,95 olarak ilan ettiğini belirtti. TÜİK verilerine göre memur ve emekliye verilen %5’lik zammın iki ayda eridiğini vurgulayan Kuruoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Memur ve emeklisine dayatılan sefalet zammı sonrasında enflasyon oyunları hız kesmeden devam ediyor. Halkın enflasyonunun, TÜİK’in hayal dünyasının çok ötesinde olduğu artık herkesin genel kabulüdür.”

Toplu sözleşme sürecini “tam bir rezalet” olarak nitelendiren Kuruoğlu, mevcut iktidarın memur ve emeklinin taleplerine kulak tıkadığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Bu süreç, iktidarın ekonomik beceriksizliğinin bedelini memur, emekli ve dar gelirli vatandaşların sırtına yüklediğinin en net göstergesidir. Sarı sendikaların korkutma ve tehdit politikaları artık iflas edecektir.”

Kamu çalışanlarına birlik çağrısında bulunan Kuruoğlu, “Ülkemizin en aydın kesimini oluşturan kamu çalışanlarının feraseti sayesinde sadece sendikal alanda değil, ülke geleceği açısından da birçok yanlışın düzeleceğine inanıyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.