Fahiş hesap yüzünden restoranlar boş kaldı: Yüzde 10 indirim yapalım!

Fahiş hesap yüzünden restoranlar boş kaldı: Yüzde 10 indirim yapalım!

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Bingöl: "Menülerde veya menülerin bir kısmında yüzde 10 indirim için çağrıda bulunuyoruz."

Restoranlardaki fahiş fiyatlara tepkiler artarken, bazı işletmelerdeki fahiş fiyat artışları müşteri sayısını azalttı. Türkiye İstatistik Kurumu rakamlarına göre, lokantalarda fiyatlar Haziran'da yıllık yüzde 90 yükseldi. Bazı işletmeler bundan çok daha fazla artış yaptı. Restoranlarda doluluk yüzde 30'a yakın düştü.

İndirim kampanyası çağrısı

Sektör yetkililerine göre en büyük sorun fiyat algısının bozulması. Bazı restoranların fiyatını hakettiği bazılarının ise yüksek fiyat istediği dile getiriliyor. NTV'nin haberine göre Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği pahalılık algısını kırmak için indirim kampanyası başlattı. Yüzde 10'luk indirim kararı Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile yapılan görüşmenin ardından alındı.

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl, "Fiyat pahalılığı algısını kırmak ve sektörü tekrar hareketlendirmek için bütün menülerde veya menülerin bir kısmında yüzde 10 indirim yapılması için çağrıda bulunuyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.