Erdoğan'ın görevden aldığı isimler arasında yer alıyordu: Abdullah Yavaş hakkında çarpıcı iddialar

Erdoğan'ın görevden aldığı isimler arasında yer alıyordu: Abdullah Yavaş hakkında çarpıcı iddialar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yine bir geceyarısı operasyonu yaparak Merkez Bankası'nda 3 önemli ismi görevden aldı. Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Başkan Yardımcıları Semih Tümen ve Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu (PPK) Üyesi Abdullah Yavaş görevden alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevden aldığı isimler arasında yer alan PPK üyesi Abdullah Yavaş hakkında dikkat çeken iddialar yeniden gündeme geldi. 

ABD'de yaşayan Yavaş'ın PPK toplantılarına uçakla gidip geldiği, toplam uçak bileti masrafının bugüne kadar 700.000 doları aştığı iddia edildi.

Dünya yazarı Alaattin Aktaş, geçtiğimiz günlerde PPK Toplantısı'na "Covid19" gerekçesiyle katılmayan Abdullah Yavaş'ın ABD'de yaşadığını ve toplantı için her ay Türkiye'ye geldiğini iddia ettiği bir yazı kaleme aldı.

Aktaş, "Merkez Bankası PPK üyelerinden Abdullah Yavaş ABD'de yaşıyor ve her ay toplantı için Türkiye'ye geliyormuş. 2008'den beri... Görev süresi 2013 ve 2018'de iki kez uzatılmış ve 2023'e kadar devam edecek. Bugüne kadarki uçak bileti faturasının 700 bin doları geçtiği hesaplanıyor" ifadelerini kullandı. 

Abdullah Yavaş'ın ABD'de yaşamasına rağmen her ay toplantı için Türkiye'ye gelmesi 'israf' tartışmalarını da böylece gündeme getirmiş oldu.

2008 yılından bu yana PPK Üyesi olan Yavaş son faiz indirimi kararı alınan toplantıya katılmamıştı. Bloomberg, Yavaş'ın koronavirüs pozitif olması sebebiyle toplantıya katılamadığını bildirmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.