Emeklinin zammı netleşiyor| AKP'li Güler: Rakamlar Erdoğan'a sunulacak

Emeklinin zammı netleşiyor| AKP'li Güler: Rakamlar Erdoğan'a sunulacak

AKP Grup Başkanı Güler, emekli zammına ilişkin ortaya rakamların çıktığını, bu akşam Erdoğan'a sunulacağını söyledi.

Haziran ayı verilerine göre açlık sınırının 19 bin TL’yi geçtiği Türkiye’de emeklilerin çoğunluğu 10 bin TL maaş alıyor. Emeklilerin bir kısmı, TÜİK’in açıkladığı 6 aylık enflasyon rakamlarıyla, kök ücretleri nedeniyle zam alamama riskiyle karşı karşıya…

CHP lideri Özgür Özel, asgari ücret ve emekli maaşlarına zam yapılması çağrısını sık sık gündeme getirip, “Geçim olmazsa seçim olur” ifadelerini kullanıyor.

AKP Grup Başkanı Güler: Rakamlar ortaya çıktı, Erdoğan’a sunulacak

AKP ise emeklilere yönelik çalışma yaptıklarını söylüyor. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, CNN Türk canlı yayınında “Ortaya bazı rakamlar çıktı, Erdoğan’a sunulacak” dedi.

Abdullah Güler şunları söyledi:

“Geçen hafta da kanun teklifimizi sunarken söylemiştik. Biz bu hafta sonu Cevdet Yılmaz Bey’in başkanlığında, Hazine ve Maliye Bakanımız, Sosyal Güvenlik Bakanımız, genel başkan vekillerimizle beraber bir değerlendirme yaptık. Bakanlıklarımızın etki analizlerini aldık, onlar üzerinde çalıştık. Emeklilik sistemimize getireceği yük, bunun karşılığındaki bütçe imkanları nedir? Bununla ilgili analizleri toparladık. Ortaya bazı rakamlar çıktı. İnşallah bu akşam itibarıyla Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Tahmin ediyorum yarın vergi mevzuatımız da var. Onlarla birlikte inşallah yarın Meclis Başkanlığımıza bunu arz etmeyi düşünüyoruz.”

guler-d9fg.jpg

‘Bu akşam netleşecek’

“En düşük emekli aylığı ne kadar olacak?” sorusuna ise Güler, “O bu akşam netleşeceğini ifade edebilirim. Bazı alternatifler var” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.