Emeklilerin bayram ikramiyesi 3 bin lira oldu

Emeklilerin bayram ikramiyesi 3 bin lira oldu

TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri süren 8. Yargı Paketi'nde yer alan emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik madde kabul edildi.

AKP’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı ve Türk Ceza Kanunu'na (TCK) yeni düzenlemeler getiren 43 maddelik 8. Yargı Paketi'nin görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda sürüyor.

Teklifin birinci ve ikinci bölümünde yer alan 41 madde kabul edildi. Bu kapsamda emeklilerin bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik madde de kabul edildi.

"Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, silahlı örgüt, terörizmin finansmanı suçlarının bir şirketin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde kayyım atanmasına karar verildiğinde, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun kayyım olarak atanabilmesine" yönelik düzenleme ise 8. Yargı Paketi'nden çıkarıldı.

Kanun teklifinin görüşmelerine, 27 Şubat'taki TBMM Genel Kurulu'nda toplantı yeter sayısı bulunamadığı için 28 Şubat'taki birleşimde başlandı. Şimdiye kadar birinci bölümdeki 41 madde görüşülerek kabul edildi.

8. Yargı Paketi olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklif, Meclis'in seçimden önce görüşeceği son kanun teklifi olacak.

Emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarıldığı düzenlemenin de yer aldığı 8. Yargı Paketi'nin görüşmeleri tamamlanamadığı için 2 Mart'ta kadar süren Genel Kurul, görüşmelerin tamamlanmasıyla seçime kadar çalışmalarına ara verecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.