Emekli olan her 4 hekimden 3’ü çalışmak zorunda

Emekli olan her 4 hekimden 3’ü çalışmak zorunda

Yapılan araştırmalara göre, emekli olan her 4 hekimden 3’ü çalışmak zorunda kalıyor.

Ankara Tabip Odası’nın yaptığı bir araştırmaya göre yaklaşık her 4 hekimden 3’ü emekli olduktan sonra geçinebilmek için çalışma hayatında yer alıyor. Birgün’ün haberine göre, çalışmak zorunda kalan emekli hekimlerin önemli bölümü özel hastanelerde veya ortak sağlık güvenlik birimlerinde güvencesiz koşullarda istihdam ediliyor. Bu alanlarda yaşanan en önemli sorun ise düşük ücret ve uzun çalışma süreleri.

Maaş kesintisi oluyor

Ankara Tabip Odası Başkanı olan Dr. Mine Coşkun, 30 yıl kamuda göz hekimi olarak görev yaptıktan sonra emekli olan ancak çalışmak durumunda kalan emekli hekimlerden biri.

Coşkun, ‘‘35 yıllık hekimim. 30 yıl kamuda çalıştım, emekli olduktan sonra çalışmak durumunda kaldım. Her 4 hekimden 3’ü çalışmak zorunda kalıyor. Açlık sınırı 19.271 TL, yoksulluk sınırının da 62.771 olduğunu dönemde emekli maaşları açlık ve yoksulluğun altında kalıyor’’ dedi. Özellikle SSK emeklisi hekimlerin emekli maaşlarının 22 bin lira olduğunu anımsatan Coşkun, şöyle devam etti: ‘‘Bağ-Kur’dan emekli olan hekimlerin maaşı 12-13 bin TL arasında. Açlık sınırının çok altında olan bu maaşla elbette ki geçinmeye imkân yok. Çalışmak durumunda kalıyoruz. Sağlık Bakanlığı’ndan emekli olanlar biraz daha iyi ama biz de yoksulluk sınırının altında kalıyoruz.”

Koşullar düzelmeli

Çalışmak durumunda kaldığımızda emekli maaşımızdan 26-27 bin kadar para kesiliyor. Bu 1,5 asgari ücret demek. Emekli hekimler çalışmak zorunda ‘Nasıl olsa senin emekli maaşın var’ diyerek o hekimlere daha düşük ücret veriliyor, daha uzun çalışma koşulları reva görülüyor."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.