Ekonomist Zelyut uyardı: Uyanın, bu işin sonu kıtlık!

Ekonomist Zelyut uyardı: Uyanın, bu işin sonu kıtlık!

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, tarımda enflasyon rekorunun kırılmasının ardından uyarılarda bulundu. Zelyut, ''Uyanın, bu sonu kıtlık'' dedi.

Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) mart ayında da yükselişini sürdürdü. Tarım-GFE yıllık bazda yüzde 105,70 artarken, aylık bazda 15,16 yükseldi. Böylece Tarım-GFE, yıllık bazda rekorunu egale ederek endeksin oluşturulduğu 2016 yılından bu yana zirveyi gördü.

Tarımda enflasyon rekorunun kırılmasının ardından uyarılarda bulunan Ekonomist Evren Devrim Zelyut, ''Bir AKP mucizesi yaşıyoruz! Dünya kurulduğu gün ilk tarım faaliyetlerinin yapıldığı topraklarımızda Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık yüzde 105,70, aylık yüzde 15,16 arttı. Ananı da al git dediğiniz o çiftçi çoktan gitti, kalanlar da bu anormal maliyetlere ne kadar dayanır?'' ifadelerini kullandı.

''UYANIN TARIMI DESTEKLEYİN''

Zelyut, ''Dolar kıtlığı olacak dedik oldu! Sırada ekmek kıtlığı var! Ekonomi yönetimi kafayı hala konuta takmış? İyi misiniz siz? Gübrede yüzde 228, enerjide yüzde 175 girdi maliyet artışı! Bu işin sonu kıtlık ya da 10 TL ekmek fiyatı! Uyanın tarımı destekleyin'' dedi.

''ENFLASYON TAM GAZ''

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ekonomist Oğuz Demir ise, ''Tarım üreticisinden çıkan fiyat yüzde 117 artmıştı. Bugün üretim maliyetlerini gösteren tarım girdileri fiyat endeksi de açıklandı. Tarım-GFE'de 2022 Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 15,16, 2021 Aralık'a göre yüzde 47,98, yıllıkta ise yüzde 105,70 arttı.. Enflasyon tam gaz devam'' diye belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.