Denizli Valisi'nin büyük ayıbı: Esnaf ekmek, Vali pohpohlanmak derdinde

Denizli Valisi'nin büyük ayıbı: Esnaf ekmek, Vali pohpohlanmak derdinde

Denizli Valisi Fuat Atik, çarşıda esnaf denetim ve ziyaretleri sırasında uğradığı dönercide, işine devam ederek kendisiyle sohbet etmeyen döner ustasına sinirlenerek işletmenin kapatılması talimatı verdi.

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Kovid-19 önlemleri kapsamında kentin en kabalalık caddesi olan Gazi Bulvarında denetim yaptı. 

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız ve AKP'li Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda korona virüs denetiminde bulundu.

Salgınla mücadelede içerisinde kontrollü sosyal hayat döneminde vatandaşların temizlik, maske ve mesafe kurallarına uymaları gerektiği hatırlatılırken, iş yerlerinin aldığı tedbirler de denetlendi.

Döner satan bir işletmeye giden Vali Atik, selam verdiği döner ustasının işine devam etmesine sinirlendi.

Döner ustasına "Eldivenin nerede?" diye soran Vali Atik, polis ekiplerine işletme hakkında tutanak tutulup, kapatılması talimatını verdi. 

Öte yandan sosyal medya kullanıcıları mevzuat gereği işletmede valinin gerekçesinin aksine eldiven kullanmanın yasak olduğunu yazdı. 

Olayın sosyal medyada büyük tepki çekmesinin ardından bir açıklama yapan Denizli Valisi Atik, yanlış davranışı nedeniyle kamuoyundan özür dileyerek dönerciyi kapatmaktan vazgeçtiğini duyurdu.

Vali Atik, dönerciyi haşladıktan sonra bu kez de hemen yanındaki bir züccaciye esnafına uğradı. işyeri sahibinin yine kendisine ilgi göstermediğini düşünen Vali Atik, bu esnafa da maske takmadığı için sert çıktı.

Bunun üzerine esnaf, "Gebermek istiyorum, canıma yetti. Piyasanın haline bak. Salı günü 15 lirayla kapattık, çarşamba günü 100 lira. 100 liranın hepsi kar olsa ne olur?" diyerek Vali'ye sitem etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.