CHP'li Karabat: Motosiklet vergisi ile yoksulluk vergilendiriliyor

CHP'li Karabat: Motosiklet vergisi ile yoksulluk vergilendiriliyor

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, X hesabından yaptığı paylaşımda AKP'nin yeni motosiklet vergisi düzenlemesine sert eleştiriler yöneltti.

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, otomobil fiyatlarının yüksekliği nedeniyle motosiklete yönelen vatandaşların yoksulluğunun vergilendirildiğini ifade etti. Karabat,' “AKP, 100 cc ve altındaki motosikletlerden vergi alarak adeta halkın yoksulluğunu vergilendiriyor' ifadelerini kullandı.

''Motosikletlere vergi getirilmesi yoksulluğu vergilendirmektir"

Özgür Karabat, özellikle otomobil fiyatlarının 1 milyon TL seviyesinden başlamasının ardından, birçok vatandaşın motosiklet alarak ulaşım ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını vurguladı. Ayrıca hizmet sektöründe iş bulmakta zorlanan kişilerin, moto-kurye olarak çalışmaya başladığını ve bu sayının bugün 1 milyona ulaştığını belirtti.

Karabat, “AKP, 100 cc ve altındaki motosikletlerden vergi alarak adeta halkın yoksulluğunu vergilendiriyor. Bu durum, yoksulluktan kuryeliğe yönelmek zorunda kalan insanların sırtına daha fazla yük bindirmektir," dedi.

"Motosiklet satışlarında artış rekor seviyede"

Karabat, motosiklet satışlarının son üç yılda rekor seviyelere ulaştığını da hatırlattı. "2022 yılında 123 bin 500 olan 100 cc ve altı motosiklet satışları, 2023'te 231 bin 215’e ve 2024'ün ilk 7 ayında 247 bin 382’ye yükseldi. Son üç yılda toplam 602 bin 97 adet motosiklet satışı yapıldı," diye ekledi.

karabat.png

“AKP, kuryelerin güvenliğini sağlamak yerine vergi getiriyor”

Karabat, moto-kuryelerin her gün saldırıya uğradığını, trafik kazalarında hayatını kaybettiğini belirterek, 'AKP’nin bu konuda düzenlemeler yapması gerektiğini ancak bunun yerine ek vergi getirerek bu kesimi daha fazla sömürdüğünü' söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabat, temel hakların devlet tarafından karşılanması gerektiğini belirterek, "Sağlık, ulaşım, eğitim ve barınma haktır. Ancak bakıyorsunuz ki bu hizmetler ya özel sektöre devrediliyor ya da yalnızca zenginler için erişilebilir hale geliyor. AKP, vatandaşın yoksulluğunu görmezden gelmekle kalmayıp bir de bunu vergilendiriyor" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.