CHP'li Gürer'den mutfak tüpü çağrısı: KDV düşürülsün, ÖTV kaldırılsın

CHP'li Gürer'den mutfak tüpü çağrısı: KDV düşürülsün, ÖTV kaldırılsın

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, mutfak tüpündeki KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi, ÖTV’nin ise tamamen kaldırılması için kanun teklifi verdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, mutfak tüpündeki KDV ve ÖTV’nin düşürülmesi için kanun teklifi verdi. Gürer, TBMM Başkanlığı'na verdiği kanun teklifinde mutfak tüpüne uygulanan Katma Değer Vergisi’nin (KDV) yüzde 1’e indirilmesini ve Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV) tamamen kaldırılmasını öngörüyor.

Gürer, dar gelirli vatandaşların artan mutfak tüpü fiyatları nedeniyle zor durumda kaldığını belirterek, "Vergi indirimi, dar gelirli ailelerin hayatlarını kolaylaştıracak ve temel ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlayacaktır" dedi.

Özellikle kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların mutfak tüpüne bağımlı olduğuna dikkat çeken Gürer, artan fiyatların bu kesimlerin bütçeleri üzerinde büyük bir yük oluşturduğunu ifade etti. "Mutfak tüpü, birçok vatandaşımızın en temel enerji kaynağıdır. Doğal gaza ya da elektriğe erişimin olmadığı yerlerde mutfak tüpü önemli bir ihtiyaçtır, ancak fiyatlar sürekli zamlanarak giderek sorun haline gelmektedir" diyen Gürer, mutfak tüpü üzerindeki vergilerin düşürülmesinin dar gelirli aileler için önemli olduğunu söyledi.

"Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımız genellikle düşük gelir seviyesine sahip. Bu insanların, modern enerji kaynaklarına erişimi sınırlı ya da tamamen yok. Mutfak tüpü ise onların temel ihtiyaçlarını karşılamak için en önemli enerji kaynağı. Ancak, yüksek vergi yükleri bu vatandaşlarımızın yaşam koşullarını daha da zorlaştırıyor. Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın yaşam standartlarını iyileştirmeye yönelik her adım, toplumsal eşitliği güçlendirecektir. Bu teklifin kabul edilmesi, bu vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştıracak ve onların temel ihtiyaçlarına daha uygun fiyatlarla erişimini sağlayacaktır. Mutfak tüpü üzerindeki vergi yükünün azaltılması, yoksul kesimlere küçükte olsa bir destek adımdır." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.