Cevdet Yılmaz: Yurt dışına çıkış harcında artış makul oranda olacak

Cevdet Yılmaz: Yurt dışına çıkış harcında artış makul oranda olacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yurt dışına çıkış harcında artışın "makul bir oranda" olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, vergi paketine ilişkin kanun teklifini Meclis kapanmadan sunacaklarını belirterek, "Yurt dışına çıkış harcı ile ilgili bir çalışma var. Sonuçlarını hep birlikte göreceğiz" dedi.

Yılmaz CNN Türk'te, vergi paketi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in erken seçim ile ilgili açıklaması, enflasyon başta olmak üzere çeşitli konularda soruları yanıtladı.

Yılmaz, Özgür Özel'in "1,5 yıl sonra erken seçim olabilir" açıklamasına ilişkin şunları söyledi:

"4 yıllık seçimsiz dönem Türkiye için altın değerinde, tarihi bir fırsat. Uzun zamandır Türkiye ilk defa böyle bir fırsat yakaladı. Bu fırsatı heba etmeye niyetimiz yok. Neden böyle bir ifadede bulunuyor? Kendi tabanından gelen parti içi baskıyla böyle bir şey söyledi diye düşünüyorum. Ne ekonomik ne sosyal ne siyasal bir gelişme var, erken seçim için. Türkiye siyasi istikrara sahip. Halkımızın yeni bir seçime değil ekonomik olarak ilerlemeye, sosyal refahın artışına, Türkiye'nin ilerlemesine ihtiyacı var. Bu tartışmaları yapmak ancak parti içi mücadelelerin yansıması diye düşünüyorum. Yoksa başlangıçta kendisi de böyle bir ihtiyacın olmadığını söylemişti."

"Kira yüzde 20 vergi alınması gibi bir çalışmamız yok"

Vergi paketine ilişkin soru üzerine teknik çalışmaların sürdüğünü belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"Garson bahşişinden vergi alınması, şu an çalışılan taslaklarda yok. Toplumda kafa karışıklığı oluşturmak için kullanılan hususlar bunlar. Bakanlıklar her zaman teknik çalışmalar yaparlar. Bunlar etki değerlendirmeleri yapılmadan Meclis huzuruna gelmeden sadece mutfak çalışması olarak kalırlar. Meclise gelmeden yapılan tartışmalar yorumdan öteye gitmez. Vatandaşlarımıza tavsiyem yetkili kişi ve kurumdan duyumdan bunlara itibar etmesinler. Çalışmayla ilgili henüz kesin tarih yok. Meclis kapanmadan takdirine sunma gayemiz var.

Yurt dışına çıkış harcı ile ilgili bir çalışma var. Sonuçlarını hep birlikte göreceğiz. Makul bir oran olacaktır. Toplumsal hassasiyetler dikkate alınarak bir takım istisnalar olacaktır.

Kira yüzde 20 vergi alınması gibi bir çalışmamız yok. Ana çerçevemiz belli. Geniş toplumsal kesimlerle ilgili hassasiyetimiz var. Enflasyona yan etkisinin olmamasını ya da en az olmasını istiyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.