Balık pahalı, yerli halk değil, Gürcüler gelip alış veriş yapıyor

Balık pahalı, yerli halk değil, Gürcüler gelip alış veriş yapıyor

Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde 5 senedir balıkçılık yapan Kadir Karaşa, "Fiyatlar yüksek olsa da talep var ama yerli halkın talebi yüzde 50 düşmüş durumda. Bizler daha çok Gürcülere hitap ediyoruz ve şu an masalarımız Gürcülerle doluyor, tezgahımız Gürcülerle doluyor ama yerli halka fazla satış yapamıyoruz” dedi.

Artan fiyatlar balık tezgahlarını da vurdu. 5 senedir Artvin’in sınır kapısında bulunan Kemalpaşa ilçesinde balıkçılık yapan Kadir Karaşa tezgahlarında sattığı balıkların fiyatlarının yüksekliği nedeniyle yerli halktan daha çok Gürcülere balık sattıklarını söyledi.

"Hamsinin fiyatını söylemesem daha iyi"

Kadir Karaşa şunları söyledi:

"Kemalpaşalıyım ve 5 senedir balıkçılık yapıyorum. Kemalpaşa'da tezgahlarımızda çoğunlukta mezgit, istavrit, barbun ve gırgırlardan da hamsi bulunduruyoruz. Somon da çok satılıyor ama daha çok Gürcüler alıyor fiyatı yüksek olduğu için yerli halk tercih etmiyor. Şu an Somonun fiyatı 150 lira, istavrit 50 lira, mezgit 100 lira, hamsinin fiyatını söylemesem daha iyi olur, fiyatı çok pahalı, bugünkü fiyatı 120 lira. Müşterilerimiz çok tepkili, bir küfür etmedikleri kalıyor yani bu kadarını söyleyebilirim bizim de yapacak bir şeyimiz yok. Fiyatlar yüksek olsa da talep var ama yerli halkın talebi yüzde 50 düşmüş durumda. Bizler daha çok Gürcülere hitap ediyoruz ve şu an masalarımız Gürcülerle doluyor, tezgahımız Gürcülerle doluyor ama yerli halka fazla satış yapamıyoruz. Bizim yerli halkımız daha çok mezgit alıyor ve bizim halkımız mezgit, hamsi ve isatvriti ve öyle büyük balıkları tercih etmiyorlar zaten tadını da beğenmiyorlar. Sargan’da çıktığı zaman tercih ediliyor. Biz tabi temizleme yapıyoruz hem satışımız hem de masalarımız var, balıkta pişirip satıyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.