Bakan Şimşek'ten piyasalarda 'normalleşme' mesajı

Bakan Şimşek'ten piyasalarda 'normalleşme' mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uygulanan ekonomik programla finansal piyasalarda normalleşmenin sürdüğünü belirtti.

Mehmet Şimşek X hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yurt içi bankalarla yaptığı swap stokunun 2023 yılı zirvesi olan 64,5 milyar dolardan 144 milyon dolara gerilediğini açıkladı.

'Parasal aktarım mekanizması güçleniyor'

Bakan Şimşek, swap stokundaki bu düşüşün parasal aktarım mekanizmasını güçlendirdiğini ve dezenflasyon sürecine önemli katkı sağlayacağını vurguladı. Bu gelişmenin, ekonominin daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasına yardımcı olacağını ifade etti.

simsek-svap.jpg

Dezenflasyon sürecine katkı vurgusu

Şimşek, "Kararlılıkla uyguladığımız program sayesinde riskler azalıyor, finansal piyasalarda normalleşme sürüyor. Swap stokundaki düşüş, parasal aktarım mekanizmasını güçlendirerek dezenflasyon sürecine de önemli katkı sağlayacak," dedi.

imsek-twit.jpg


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in paylaşımı şu şekilde:

''Kararlılıkla uyguladığımız program sayesinde riskler azalıyor, finansal piyasalarda normalleşme sürüyor. TCMB'nin yurt içi bankalarla yaptığı swap stoku 2023 yılı zirvesi olan 64,5 milyar dolardan 144 milyon dolara geriledi. Parasal aktarım mekanizmasını güçlendiren bu durum dezenflasyon sürecine de önemli katkı sağlayacak.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.