Bakan Nebati'den istihdam açıklaması: Bu, öleceğiz, biteceğiz diyen şom ağızlılara kapaktır

Bakan Nebati'den istihdam açıklaması: Bu, öleceğiz, biteceğiz diyen şom ağızlılara kapaktır

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada istihdam verileri hakkında açıklamalarda bulunurken eleştiri yapanlara "şom ağızlı" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Diyarbakır İş Dünyası Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. 

Artan enflasyonun yurttaşlar üzerine etkileri sürerken Bakan Nebati'nin istihdam açıklaması dikkat çekti.

Nebati, "Ülkenin tamamı üretiyor ve ihraç ediyor. İstihdamı da en üst düzeye getirmiş durumda. 2020'nin Nisan ayına göre Türkiye 5 milyon yeni istihdam sağladı. Bu bir rekordur. Neye göre? Şom ağızlılara göre; öleceğiz, biteceğiz diyenlere bir kapaktır bu aslında" dedi.

Bakan Nureddin Nebati'nin konuşmasında öne çıkanlar şöyle oldu:

"Son 2 yılda tüm dünya gibi Türkiye'yi de etkileyen bir salgınla baş başa kaldık. Ve bunu en iyi yöneten ülkelerin başında yer aldık. Gelişmiş ülkelerin ekonomide tökezlediği, sağlık hizmetleri açısında sınıfta kaldığı bir dönemden alnımızın akıyla güçlenerek çıktık. Çin'den sonra en çok büyüyen ülke olduk. 

Büyüme devam ediyor. Bu yılın İlk çeyrekte yüzde 7,3 gibi dengeli bir büyüme yakaladık. İmalat sanayinde makine teçhizat yatırımları 2019'un son çeyreğinden bu yana kesintisiz şekilde büyüyor. İstihdamımız 30,9 milyona çıkardık. Ülkenin tamamı üretiyor ve ihraç ediyor. İstihdamı da en üst düzeye getirmiş durumda. 2020'nin Nisan ayına göre Türkiye 5 milyon yeni istihdam sağladı. Bu bir rekordur. Neye göre? Şom ağızlılara göre; öleceğiz, biteceğiz diyenlere bir kapaktır bu aslında.

Proforma fatura karşılığı kredi alıp, sonra iptal edenler var, buna karşı adım atacağız.Krediyi alıyorsanız, üretim yapacaksınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.