Bakan Nebati'den 'enflasyon' açıklaması: Beklentileri kıracağız inşallah

Bakan Nebati'den 'enflasyon' açıklaması: Beklentileri kıracağız inşallah

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yükselen enflasyon ve dolar kuruna ilişkin açıklamalarda bulundu. Nebati, ''Enflasyonun buraya gelmesindeki en önemli etken beklentiler haline gelmiştir, bu beklentileri kıracağız inşallah'' ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nin (TKBB) 21. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

Nebati, ''KKM ve destekleyici enstrümanlarla enflasyonun önemli belirleyici olan Döviz fiyatlarındaki dalgalanmaları büyük oranda engelledik, sıra beklentileri düzeltmekte. Enflasyonun önemli belirleyicisi olan döviz kurlarındaki fiyat dalgalanmalarını büyük oranda dengeledik. Hedefimiz enflasyonu düzenlemektir. Enflasyonun buraya gelmesindeki en önemli etken beklentiler haline gelmiştir, bu beklentileri kıracağız inşallah'' dedi.

''HALKIMIZIN ALIM GÜCÜ ESKİSİNİN DE ÜZERİNE ÇIKACAK''

Nebati, ''Enflasyonla mücadele timlerimiz denetimlerini kesintisiz şekilde sürdürüyor. Halkımızın alım gücünün eskisinin de üzerine çıkaracağız. Enflasyon ve enflasyon ile mücadeleyi tek başına devletin çözeceği bir sorun olarak görmüyor tüm paydaşlarla koordine etmek gereken bir mesele olarak değerlendiriyoruz'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.