Bakan Işıkhan, zamlı emeki maaşlarının yatacağı tarihe ilişkin konuştu

Bakan Işıkhan, zamlı emeki maaşlarının yatacağı tarihe ilişkin konuştu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca emeklinin hesaplara yatmasını beklediği zamlı maaşa dair "Resmi Gazete'de yayınlandıktan bir hafta sonra" diye tarih verdi. Işıkhan, iktidarlarında emeklilerin şartlarını iyileştirdiklerini iddia ederek muhalefete yüklendi.

Bakan Işıkhan, bakanlığın Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen "Türkiye Yüzyılı'nın Emektarları Çalıştayı'na katıldı. Çalıştayda, Işıkhan'ın yanı sıra bakan yardımcıları, Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün ve Memur-Sen Emekliler Komisyon Başkanı Ali Küçükkösen de yer aldı.

Burada konuşan Işıkhan; 2024 yılını emekli yılı olarak ilan ettiklerini hatırlatarek, bu yılın emekliler için bugüne kadar sağlamış oldukları imkanların çeşitlenerek artacağı bir yıl olacağını söyledi.

'Emekliler Yılı'na dair ilk adımı, emeklilere yapılan ek zamla attıklarını dile getiren Işıkhan, "2024 yılının ilk yarısı için memur emeklilerimize yüzde 49,25 artış sağlamıştık. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize ise yüzde 37,57 olarak ortaya çıkan artış oranlarına 11,68 puan daha artış ilave ederek, emekli maaşları artış oranlarını tüm emeklilerimiz için eşitledik" dedi.

Işıkhan, ekonomik zorluklar yaşayan emeklilierin merakla bekledikleri, maaşın yatacağı tarihe ilişkin de "Zam oranları Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra oluşan aylık farkları yaklaşık bir hafta içerisinde emeklilerimizin hesabına yatmış olacaktır inşallah" dedi.

'Emeklilerimizi her anlamda eskisinden daha iyi hale getirdik'

Işıkhan, emekliler üzerinden muhalefeti eleştirdi: "Emeklileri ancak oy deposu olarak gören, seçimden seçime hatırlayan, oy devşirmek için emeklilerimiz hakkında her türlü yalana, yanlışa başvuran muhalefetin aksine, biz emeklilerimizi her anlamda eskisinden daha iyi hale getirdik. Bundan sonra da hizmetlerimizi sürekli geliştirmeye ve emeklilerimizi sadece ekonomik olarak değil, sosyal olarak da güçlendirmeye devam edeceğiz."

Işıkhan, Emekliler Yılı kapsamında bakanlık olarak "Türkiye Yüzyılı'nın Emektarları Programı'nı hayata geçireceklerini kaydederek, program kapsamında emeklilerin ekonomik refahı, sosyal refahı, çalışma yaşamıyla ilgili kültürel miras ve kuşaklar arası aktarım ile bilimsel faaliyetler olmak üzere 4 ana başlık altında gerçekleştireceklerini söyledi.

Işıkhan, "2024 yılı boyunca emeklilere yönelik yapılacak çalışmalar, projeler ve programları tek tek hayata geçireceğiz" diyen Işıkhan pek çok proje ve çalışma olduğunu söylerken, bunlara dair ayrıntı vermedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.