Bağ kur SSK emekli maaşları hesabı bir kez daha değişti! Peki kök maaş hesaplaması nasıl yapılır?

Bağ kur SSK emekli maaşları hesabı bir kez daha değişti! Peki kök maaş hesaplaması nasıl yapılır?

Bağ kur SSK emekli maaşları hesabı bir kez daha değişti. Bakan Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zamlarının yüzde 49.25 olarak belirlendiğini duyurdu. Yapılan güncelleme ile birlikte kök maaşlarda da önemli değişikliklere gidildi.

"Kök maaş hesaplaması nereden, nasıl yapılır? Yeni artışla en düşük emekli maaşı değişti mi, ne kadar oldu?" sorularının cevapları sorgulanan konular arasında yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklisini yakından ilgilendiren maaş düzenlemesini bir kez daha revize etti. Bakan Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zamlarının yüzde 49.25 olarak belirlendiğini duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın talimatlarıyla 2024'ü Emekliler Yılı ilan etmiştik. Bu kapsamda emeklilerimize yönelik ekonomik, sosyal, kültürel çalışmaları ve müjdeleri bu yıl boyunca tek tek hayata geçireceğiz. Bir güzel haberi de paylaşmak istiyorum; SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49,25'e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı olsun" dedi.

KÖK MAAŞ NASIL HESAPLANIR?

Kök maaşı bulmak için farklı yöntemler kullanılıyor. e-Devlet şifresi olan tüm SSK ve Bağ-Kur emeklileri kök maaşlarını basit şekilde tespit edebiliyor.

SSK'dan emekli olanlar, e-Devlet'e giriş yapıp "arama" kısmına 4A Emekli Aylığı yazıp çıkan ilk bağlantıya tıklaması gerekiyor.

Daha sonra karşılarına gelen sayfada "Detay" kısmına tıklayıp açılan pencerede en alt kısımlarda yer alan "5510 Ek 19 Miktarı" yazan yerdeki tutarı 7500 liradan çıkarması gerekiyor.

Böylece kök maaş ek ödeme dahil öğrenilmiş oluyor.

EMEKLİ AYLIK BİLGİSİ GÖRÜNTÜLEME

Kök maaş ya da kök aylık, e-devlet üzerinden “Emekli Aylık Bilgisi” kısmında aylık tutar olarak görülebiliyor.

E-Devlet online sitesi olan https://www.turkiye.gov.tr/4a-emekli-aylik-bilgisi adresine erişim sağlayın.

Kimliğimi şimdi doğrula butonuna bastıktan sonra kimlik doğrulama için istenen bilgileri (TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi) girin.

İstenilen bilgileri eksiksiz girdiğiniz takdirde otomatik olarak emekli aylık bilgisi sayfasına yönlendirileceksiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.