Altaylı: Asgari ücrete zam yapmamak AKP'de erken seçim baskısı yaratır

Altaylı: Asgari ücrete zam yapmamak AKP'de erken seçim baskısı yaratır

Altaylı "Asgari ücrete iyileştirme yapılacağını düşünüyorum. Bu asgari ücretle sene sonu mümkün değil. Zam yapmamak AKP'de erken seçim baskısı yaratır" dedi.

Gazeteci Fatih Altaylı, AKP'den gelen "zam yok" açıklamalarına karşın, asgari ücrete ara zam kararını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın vereceğini belirterek, "Asgari ücrete zam yapmamak AK Parti'de erken seçim baskısı yaratır" dedi.

Altaylı, YouTube kanalında yayınlanan programında asgari ücret konusuna ilişkin şunları dedi:

"AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, asgari ücret için çalışmamız yok dedi ama daha önce de benzer şeyler söyleyip asgari ücrete zam yapmışlardı. Burada herkesin bildiği bir realiteden bahsedeyim AK Parti'de Hamza Dağ'ın Mahmut Ova'nın X'in Y'nin bir önemi yok. Orada bir kişi var bunu da Ömer Çelik net şekilde söyledi: 'Siyasi irade'.

AK Parti içinde siyasi irade üç harflidir: RTE... Cumhurbaşkanı Erdoğan siyasi planlamasına bakar, önündeki anketlere bakar. Der ki asgari ücrete zam yapalım veya yapmayalım."

Asgari ücrete ben bir iyileştirme yapılacağını düşünüyorum. Bu asgari ücretle sene sonu mümkün değil. Asgari ücrete zam yapmamak AK Parti'de erken seçim baskısı yaratır.

"CHP, AKP'yi köşeye sıkıştırdı"

Asgari ücret talebi noktasında süreci değerlendiren Fatih Altaylı, "CHP iyi bir oyun kurguladı, asgari ücrete zam taleplerini dile getirirken stratejiyi iyi yaptılar. Şimdi AK Parti asgari ücrete zam yapsa 'biz' dedik yaptılar olacak yapmasalar da 'bizi dinlemediler' olacak.

Yani uzun lafın kısası CHP, asgari ücret konusunda AK Parti'yi köşeye sıkıştırdı. Eğer AK Parti asgari ücrete zam yapmazsa çarşı karışır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.