2. vergi paketi yolda: İki ya da daha fazla evi olana ek vergi geliyor

2. vergi paketi yolda: İki ya da daha fazla evi olana ek vergi geliyor

İkinci vergi paketine göre ikinci ve daha fazla evi olanlardan “kademeli yükselen” ilave emlak vergisi alınacak.

Kamuoyunda tartışmalara neden olan vergi paketinin Meclis’te görüşülürken ikinci vergi paketinin detayları da ortaya çıkmaya başladı.
Dünya gazetesinden Ferit Parlak'ın haberine göre ikinci vergi paketinde öncelik “gayrimenkul”ün vergilendirmesi olacak.

Hayalet evlere ek vergi

Kiralar ve gayrimenkul alım satımında uygulanacak yeni vergi oranlarını belirlemek amacıyla, etki analizleri ile yapılan çalışma son aşamaya geldi.

Konut ve ofis alım satımında ve kiralamasında piyasa değeri üzerinden vergi alınması ve konutunu, alımdan sonraki 3 yıl içerisinde satanlardan 2 kat, 5 yıl içerisinde satanlardan 1 kat daha fazla vergi alınmasının ikinci vergi paketine dahil edilmesi kesinleşti.

- İkinci ve daha fazla evi olanlardan “kademeli yükselen” ilave emlak vergisi ve hayalet ev olarak adlandırılan 600 bin boş konuttan “ek emlak vergisi” talep edilecek.

Lojmanlarda kira düzenlemesine gidilecek


- Kira gelirini beyan etmeyen veya eksik beyan edenler için de ceza tutarları arttırılacak. Aynı şekilde kira giderini beyan etmeyenlerin de ceza tutarları artırılacak.

- Sayısı 230 bini aşan lojmanlarda da “kira fiyatı” düzenlemesine gidilecek. Lojmanlar, piyasadaki kira değerine göre yüzde 20 fiyat avantajıyla kullandırılabilecek.

- Kazancına göre kayıp, kaçak ve kayıtdışılığın fazla olduğu alanlar olarak belirlenen büfeler, güzellik salonları, estetisyen ve doktorlar, kuaförlere denetimde öncelik verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.