Seyhan Belediye Başkanı Akay, basın emekçileriyle bir araya geldi
Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Adana’da görev yapan basın emekçileriyle kahvaltıda bir araya geldi.
Seyhan Oteli’ndeki buluşmada basın emekçileri ile kuruluşlarının ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu dile getiren Akay, Seyhan Belediyesi olarak her zaman gazetecilerin ve basının yanında yer almaya çalıştıklarını vurguladı. Basının dördüncü güç olarak bilindiğini anımsatan Akay, “Gerçekten dördüncü güce ihtiyaç var. Yasama, yürütme, yargıyı denetleyecek; bunların yanlışlarını, bunların gittiği durumu anlatacak organ basın” dedi.
YEREL BASINA DESTEK DEVAM EDECEK
Basın kuruluşlarına destek vermeye devam edeceklerini aktaran Akay, “Elimizden geldiği kadar destek vermeye devam edeceğiz. Yerel basının önemini biliyoruz daha da önemli olması için çaba harcıyoruz. Sıkıntıların süreç içerisinde biran önce giderilmesi dileğiyle 10 Ocak’ı kutluyorum. Umuyorum bu kutlamalar gerçek bayram niteliğinde olur” diye konuştu.
"SEYHAN BELEDİYESİ'NİÜRETEN BİR BELEDİYE HALİNE GETİRDİK"
Göreve seçildikleri günden bu yana hayata geçirilen hizmetler hakkında bilgiler veren Akay, şöyle konuştu:
“Geride kalan bin günlük görev süremizde öncelikle Zeydan Başkan döneminde başlanan hizmetleri tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunduk. Bu süreçte ne yazık ki tüm dünyayı olumsuz etkileyen Covid-19 pandemisi ortaya çıktı. Bu dönemde Seyhan Belediyesi’ni üreten bir belediye haline getirdik. İhtiyacımız olan boyayı kurduğumuz atölyede üretmeye başladık. Dikimevi’mizde hem kendi işçilerimizin hem başka belediyelerin iş kıyafetlerini üretiyoruz. Kompost tesisimizde başta Pazar artıklarını olmak üzere organik atıkları komposta dönüştürüyoruz. Kadın Dayanışma Merkezi’mizde uygulanan projeler doğrultusunda kadınlar kolonya, sabun, seramik ürünleri üretiyor. Adana’nın ilk birinci sınıf atık getirme merkezini Seyhan’da kurduk. 11 mahallemizde kurduğumuz Bilgi Evleri’nde gençlerimiz bilgisayar ve sınırsız internet olanağından ücretsiz olarak yararlanıyor, sosyal aktivitelerle sosyalleşebiliyorlar.
"ADANA’DA İLK DEFA ZENCEFİL VE ZERDEÇAL ÜRETMEYE BAŞLADIK"
Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Sera Projesi ile Adana’da ilk defa zencefil ve zerdeçal üretmeye başladık. Bu hafta hasadını yapacağız. Milyonlarca lira tutarında döviz ödediğimiz zencefil ve zerdeçalı artık biz üretiyoruz.
Atölye Seyhan Girişimcilik Merkezi’nde Çukurova Üniversitesi ile birlikte gençlere dijital teknolojinin öğretilmesi konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Burada başlayan çalışmaların sonucunda Belediyemiz Cumhurbaşkanlığı tarafından ödüle layık görüldü. Bir İnovasyon Merkezimiz var. Burada kendi bilgisayarımızı kendimiz yapıyoruz. Öğrenciler Bilgi Evlerinde bu bilgisayarları kullanıyorlar.
Karayusuflu Mahallemizde kurduğumuz modern mandıramız işler vaziyette. Hizmete girebilmesi için gerekli izinlerden sadece bir tanesi kaldı. O izin geldiği anda hizmete başlayacak.
"GÜNLÜK KAPASİTESİ 10 BİN KİŞİNİN ÜZERİNDE OLAN AŞEVİMİZ HİZMETE GİRDİ"
Dezavantajlı gruplara yönelik olarak sosyal yardım çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Selman-ı Pak Kültür Merkezi’ndeki BM kaynaklarıyla günlük kapasitesi 10 bin kişinin üzerinde olan aşevimiz hizmete girdi. 11 ayrı noktada aşevlerimiz aracılığıyla ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza günlük 2 binin üzerinde sıcak yemek ikram ediyoruz. Engelsiz Taksi uygulamasını başlattık. Evde bakım hizmetlerimiz sürüyor. Yurttaşlarımızın bağışladığı eski ev eşyalarını mobilyacılarımız ve döşemecilerimiz onardıktan sonra ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtıyoruz. 100’ün üzerinde ev tamir ettik.
Spor tesislerimizde gençlerimize farklı branşlarda spor eğitimi vererek, spor yapan genç sayısını artırmaya çalışıyoruz.”
KENT MEYDANI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE DEVREDİLİYOR
Kent Meydanı’nın Adana Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi konusunda anlaşma sağlandığını aktaran Akay, “Kent Meydanında kullanılacak alanlar tamamlandı. Tapu Kadastro Müdürlüğü taşınıp faaliyetlerine başladı. Sadece yurt binası olarak düşünülen yerde fonksiyon değişikliği olabileceği düşüncesiyle bekleniyor. Büyükşehir Belediyesinin, Saydam ve Obalar Caddesindeki değişikliklerini tamamlamak üzere teşebbüsü oldu. Yaptığımız görüşmelerde anlaşma sağlandı. Önümüzdeki günlerde imzalanacak protokol ile projeyi Büyükşehir Belediyesine devredeceğiz. Biz de Seyhan Belediyesi olarak çevre düzenlemesini yapacağız.
Önümüzdeki süreçte yeni ve işlevsel hizmetleri hayata geçireceklerini dile getiren Akay, yeni projelerle ilgili şunları söyledi:
“Eski İstasyon/Lezzzet İstasyonunun projesi hazırlandı. Geçen bir yıllık zaman zarfında Devlet Demiryolları aradaki bir alanın kamulaştırılması konusunda bize bir türlü cevap vermedi. Artık onu beklemeyeceğiz ve aradan bir yol açarak kendimiz bu projeye devam edeceğiz.
AROMATİK BİTKİÜRETİM ALANI
Kuyumcular Mahallesinde 120 dönüm büyüklüğündeki yer 10 gün önce belediyemize tahsis edildi. Orada aromatik bitki üretim alanı kuruyoruz.
MEVSİMLİK ÇİÇEK ÜRETİMİ
Okyanus kolejinin hemen önündeki tarım alanında mevsimlik çiçeklerimizi kendimiz yetiştireceğiz. Çiçeklerin ekime başladık.
MACERA PARK, ENGELSİZ KÖY
Mıdık’ta bir ‘Macera Parkı’ yapma girişimimiz var. Gürselpaşa’da bir engelsiz park oluşturmaya çalışıyoruz. Projesi hazır olan engelsiz bir köy oluşturacağız. Engelsiz olimpiyatlarının da yapılacağı bir alan haline getirilecek.
ALZHEİMER MERKEZİ, SANAT MERKEZİ
Yine Gürselpaşa’ya bir Alzheimer Merkezi kazandırmak için çalışıyoruz. Çırçır Fabrikasının sanat merkezi haline getirilmesi konusunda proje tamamlandı. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak.Trafik parkımız var. Projesi hazır. Parkımız içerisinde bir maden müzesi yapma çabamız var. Bunun da projeleri hazır. Önümüzdeki dönem yeni ve işlevsel, mümkün olduğu kadar tasarrufa da uyarak işler yapma dönemi olacak. İnşallah hep birlikte Adana’mıza layık bir noktaya ulaşırız."
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.