Ukrayna: Rus istihbaratının, Zelenski'ye suikast planını engelledik

Ukrayna: Rus istihbaratının, Zelenski'ye suikast planını engelledik

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Rusya Federal Güvenlik Servisinin (FSB), Devlet Başkanı Zelenski ve ülkenin üst düzey askeri ve siyasi yetkililerine suikast planını bozduklarını bildirdi.

SBU'dan yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile diğer üst düzey askeri ve siyasi yetkililere suikast hazırlığı yapan FSB'nin ajanlar ağını ortaya çıkardıkları belirtildi. SBU müfettişlerinin, Rusya'nın Zelenski ve ülkenin üst düzey yetkililerine yönelik suikast planını bozduğu kaydedilen açıklamada, bu kapsamda Ukrayna Devlet Koruma Servisinden 2 albayın yakalandığı bildirildi.

Açıklamada, albayların, Rusya'ya gizli bilgileri sızdırdığı böylece Rus istihbaratının, "Zelenski'i ortadan kaldırmak için aktif olarak planlar geliştirdiği" belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"FSB'nin istihbarat ağının görevlerinden biri de Devlet Başkanı'nın güvenlik birimine yakın askerler arasında Zelenski'i rehin alabilecek ve ardından öldürebilecek failler bulmaktı. Düşman, SBU Başkanı Vasıl Malyuk, Ukrayna İstihbarat Müdürlüğü Başkanı Kiril Budanov'u ve diğer üst düzey yetkilileri de ortadan kaldırmayı planlıyordu."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.