TÜSİAD Başkanı Turan: Küresel türbülans bekleniyor zorlu bir süreç yaşayacağız

TÜSİAD Başkanı Turan: Küresel türbülans bekleniyor zorlu bir süreç yaşayacağız

19’uncu Küresel Riskler Raporu yayınlandı. Tanıtım konferansında konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, “10 yıllık vadede küresel görünümün türbülanslı veya daha kötü olmasını bekleyenlerin oranı ise yüzde 63. Bu durum risk çeşitlerinden bağımsız, zorlu bir süreç yaşayacağımıza işaret ediyor” dedi.

Dünya Ekonomi Forumu’nda açıklanan Küresel Riskler Raporu’nun tanıtım konferansı, Marsh Türkiye, Zurich Sigorta ve Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) iş birliğiyle gerçekleşti.

Konferansın açılışında konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, anket sonuçlarına göre, 2 yıllık vadede katılımcıların sadece yüzde 16’sının küresel görünümün stabil veya sakin olacağını düşünürken, 10 yıllık vade için bu oran yüzde 9’a gerilediğini söyledi. 10 yıllık vadede küresel görünümün türbülanslı veya daha kötü olmasını bekleyenlerin oranı ise yüzde 63. Turan, “Bu durum risk çeşitlerinden bağımsız, zorlu bir süreç yaşayacağımıza işaret ediyor. Global enflasyondaki seyir ve merkez bankalarının yarattığı belirsizlik bile iş dünyası açısından çok yakından takip edilmesi gereken bir süreç" dedi.

Turan özetle şöyle devam etti: "Eğitimli ve deneyimli insanlarımız her zamankinden yüksek bir hızda yurtdışına göç ediyor. Bu süreci tersine çevirmek için eğitimle istihdam arasındaki bağı da güçlendirmek zorundayız.

Beyin göçünü tersine çevirmek istiyorsak, ekonomik alanda yapılacak reformların yanında tüm özgürlük alanlarında, hukukun üstünlüğünde, dil, din, ırk, cinsiyet, köken ayrımı olmadan tüm eşitsizliklerle mücadelede, çevre ve iklim krizine duyarlılıkta başta olmak üzere pek çok önemli konuda taviz vermeksizin ilerleme kaydetmeye ihtiyacımız var. Gençlerimizin kendi potansiyellerini özgürce gerçekleştirebilecekleri bir iklimi de bu ülkede yaratmak zorundayız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.